Van 9 tot 15 september nemen meer dan 100 sportievelingen met een psychische beperking uit binnen- en buitenland deel aan de 2e editie van I Like to Move it!

Psylos wil mensen met een psychische beperking op een duurzame en gezonde manier in beweging zetten. Dat doet de federatie onder andere door de organisatie van recreatieve sportactiviteiten en sportieve meerdaagsen doorheen Vlaanderen. Hier kan men kennis maken met diverse sporttakken en kan men samen met andere sporters zijn grenzen aftasten of zelfs verleggen. Psylos is hierin uniek in Europa.
 
Van 9 tot 15 september strijkt Psylos neer in het Blosocentrum Netepark te Herentals voor de tweede editie van I Like to Move it!, een internationaal sport event waarbij meer dan 100 sportievelingen met een psychische beperking kunnen deelnemen aan meer dan 30 verschillende sporten. Naast de eigen Vlaamse deelnemers zijn er ook delegaties uit Spanje, Nederland, Groot-Brittannië en Oostenrijk. Allen hebben ze het zelfde doel: samen sporten, als sporter onder sporters.
 
Rode draad doorheen de week wordt de ploegencompetitie in voetbal en volleybal. De voorrondes worden gespeeld op maandagnamiddag (10/09) en dinsdagvoormiddag (11/09). De finales vinden plaats op donderdagvoormiddag (13/09). Op woensdag (12/09) wordt er ook een individuele competitie in badminton en tafeltennis gespeeld. Ook dan kunnen de deelnemers punten scoren voor het ploegenklassement.
 
Tijdens de vrije momenten worden er initiaties in een brede waaier aan sporten aangeboden (bv. atletiek, zwemmen, mountainbike, kajak, dans,…) evenals culturele uitstappen (bv. stadswandeling Herentals, fietstourtocht, bezoek Antwerpen,…). Dit gebeurt in samenwerking met de stad Herentals en diverse lokale verenigingen zoals de Herentalse Wandelclub, de Herentalse Petanqueclub.
 
Filip Meirhaeghe, ambassadeur van Psylos, zal de mountainbiketocht in goede banen leiden en de deelnemers initiëren in zijn favoriete sport. Filip is voormalig wereldkampioen mountainbike en olympisch medaillewinnaar, dat getuigt van doorzettingsvermogen en kracht. Toch heeft hij het aangedurfd om zich kwetsbaar te tonen en sinds het overwinnen van een depressie zet hij zich actief in voor het meer bespreekbaar maken van psychische problemen.
 
Op vrijdag 14 september vindt in De Lakenhallen te Herentals de prijsuitreiking van de ploegencompetitie plaats. Alle deelnemers worden dan beloond voor hun inzet en fairplay en keren dan moe maar voldaan huiswaarts.